Politika privatnosti

U ovim Pravilima o zaštiti privatnosti na internetu („Pravila o zaštiti privatnosti”) objašnjava se kako se Udruga Progressus služi osobnim podacima navedenima na našim mrežnim stranicama, mobilnim stranicama, mobilnim aplikacijama i ostalim digitalnim uslugama i proizvodima koje kontrolira Udruga Progressus, a koji su povezani s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Stranica www.progressus.hr je u vlasništvu:

UDRUGA ZA PROMICANJE RAZVOJA LJEKARNIKA I ZDRAVOG ŽIVOTA PROGRESSUS (kraće Udruga Progressus)
Sveti Duh 174
10000 ZAGREB
OIB: 97354913620
Registarski broj: 21014648
Predsjednik: Alan Ramić

Udruga Progressus ima funkciju voditelja obrade osobnih podataka u skladu s nadležnim zakonom. Ova Izjava o privatnosti ne primjenjuje se na stranice www.progressus.hr koje nisu povezane s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili s mrežnim stranicama trećih strana s kojima se može povezati sa stranicom www.progressus.hr.

Sažetak

U ovom sažetku ukratko je predstavljena naša Izjava o privatnosti.

• Informacije koje prikupljamo
• Kako se koristimo vašim informacijama
• Informacije koje dijelimo
• Vaši izbori privatnosti
• Sigurnost
• Globalni pristup našim stranicama
• Promjene u našoj Izjavi o privatnosti

Informacije koje prikupljamo.

Udruga Progressus na stranicama www.progressus.hr prikuplja sljedeće vrste informacija:

• Informacije koje navedete. Osobni podaci koje navedete pri registraciji za naše proizvode i usluge, odgovarajući na upitnike ili ankete ili kontaktirajući s korisničkom službom Udruga Progressus
• Automatski prikupljene informacije. Vaša IP adresa i informacije koje vas ne identificiraju o vašoj upotrebi stranice www.progressus.hr mogu se prikupljati automatski s pomoću tehnologija za praćenje poput kolačića. Vaš softver za pretraživanje mrežnih stranica može biti postavljen tako da odbija sve kolačiće. Međutim, kolačići vam mogu dopustiti da iskoristite neke od ključnih značajki stranica koje možda neće raditi ako odbijete kolačiće.
• Informacije prikupljene iz drugih izvora. Možemo kombinirati informacije o vama dobivene sa stranica www.progressus.hr, informacije prikupljene izvan mreže ili od vanjskih strana.

Kako se koristimo vašim informacijama

Udruga Progressus upotrebljava informacije koje prikupljamo u sljedeće svrhe:

• da bismo vam pružili tražene proizvode i usluge,
• da bismo nudili i pružali informacije o sličnim i/ili povezanim proizvodima i uslugama,
• da bismo prilagodili i poboljšali vaše iskustvo na stranicama www.progressus.hr,
• da bismo općenito poboljšali naše proizvode i stranice www.progressus.hr te u ostale interne svrhe poslovanja.

Pravne obveze obavješćivanja i izvješćivanja tijela.
U skladu s europskim zakonima o zaštiti podataka, Udruga Progressus mora imati pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka. Pravni temelj koji se primjenjuje u pojedinom slučaju ovisit će o tome u koju od određenih, prethodno opisanih, svrha Udruga Progressus obrađuje vaše osobne podatke:

• U određenim slučajevima Udruga Progressus može zatražiti vaš pristanak za prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka. Ako odlučite dati svoj pristanak, kasnije je možete povući tako da nam se obratite na način opisan u odjeljku „Vaši izbori privatnosti”. Imajte na umu da povlačenje pristanka neće utjecati na obradu koja je već izvršena.
• U nekim slučajevima obrada vaših osobnih podataka može biti nužna ako bi sve bilo u skladu s nadležnim zakonom ili uredbom, ili radi provedbe ugovora kojemu podliježete. Možda nećete moći odustati od te obrade ili bi vaš izbor da odustanete mogao utjecati na našu sposobnost izvođenja ugovornih obveza na koje smo se obvezali prema vama.
• U još nekim slučajevima Udruga Progressus može obrađivati vaše osobne podatke na temelju legitimnih interesa da vas obavještava o našim proizvodima i uslugama te o znanstvenim istraživanjima i mogućnostima edukacije. Imate pravo odustati od svake takve obrade vaših osobnih podataka. To možete učiniti tako da nam se obratite na način opisan u odjeljku „Vaši izbori privatnosti”.

Aktivnosti obrade mogu uključivati bilježenje, organizaciju, strukturiranje, pohranu, prilagodbu ili izmjenu, pronalaženje, obavljanje uvida, uporabu, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje osobnih podataka. Osobni podaci koje prikupimo o vama mogu biti pohranjeni pet godina od naše zadnje interakcije s vama, nakon čega će se podaci arhivirati samo onoliko dugo koliko je to razumno potrebno u prethodno navedene svrhe, u skladu s nadležnim zakonima.

Informacije koje dijelimo

UDRUGA PROGRESSUS ne prodaje ili otkriva vaše osobne podatke trećim stranama bez vašeg pristanka, osim:

• Podružnicama i pružateljima usluga treće strane kako bi na našim stranicama pružali usluge i informacije, uključujući internetski marketing i oglašavanje te podržali naše poslovanje. Od navedenih strana zahtijevamo da se osobnim podacima služe u skladu s ovom Izjavom o privatnosti.
• Podružnicama da bi nudile i pružale informacije o povezanim proizvodima i uslugama. Ne dijelimo osobne podatke iz zemalja koje zahtijevaju pristanak, osim ako je pristanak unaprijed dobiven za dijeljenje podataka s povezanim podružnicama. Od navedenih strana zahtijevamo da se osobnim podacima služe u skladu s ovom Izjavom o privatnosti.
• Drugom društvu u vezi prodajom ili prijenosom jedne od naših proizvodnih linija ili odjela, što uključuje usluge koje se pružaju putem jedne podružnice Udruga Progressus ili više njih.
• Mjerodavnim regulatornim tijelima ako je nužno za Udruga Progressus kako bi poštivalo zakonsku obvezu ili zahtjev.

U slučaju da Udruga Progressus odluči reorganizirati poslovanje ili se povući iz njega prodajom, udruživanjem ili akvizicijom, Udruga Progressus može podijeliti osobne podatke o vama sa stvarnim ili mogućim kupcima. Od svih stvarnih ili mogućih kupaca zahtijevat ćemo da se prema tim osobnim podacima odnose na način koji je u skladu s ovom izjavom.

Vaši izbori privatnosti

Imate pravo dobiti na uvid te dobiti primjerak osobnih podataka o vama koje zadržavamo te imate pravo tražiti od nas da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama. Imate pravo primiti podatke koje ste nam pružili u strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade. Također možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ili ograničavanje njihove obrade te imate pravo prigovora na obradu osobnih podataka o sebi. Da biste zatražili pristup osobnim podacima o sebi, istaknuli što vas brine, uložili pritužbu ili zahtjev za ispravkom, ili kako biste odustali od određenih programa, obratite se našem Voditelju za pitanja privatnosti klikom na poveznicu Kontakt na stranici www.progressus.hr koju upotrebljavate, upotrebom kontaktnih informacija Udruga Progressus u mobilnoj aplikaciji Udruga Progressus koju upotrebljavate ili slanjem e-poruke na adresu info@progressus.hr Odgovornost nadležnog tijela za zaštitu podataka u Hrvatskoj jest osigurati da se u zemlji Hrvatskoj pridržava zakona o privatnosti. Za više informacija o svojim pravima na privatnost ili ako ne možete riješiti problem izravno s nama te želite uložiti pritužbu, obratite se na: info@progressus.hr

Sigurnost

Udruga Progressus provodi kontrole kako bi štitio i osigurao osobne podatke. No, kada osobne podatke dijelite na internetu, uvijek postoji određeni rizik da bi neovlaštena treća strana mogla pristupiti vašim informacijama.

Globalni pristup našim stranicama

Upotrebom ove stranice shvaćate da će se vaši osobni podaci prikupljati, pohranjivati i obrađivati u bilo kojoj zemlji u koju možemo prenijeti vaše informacije tijekom svojeg poslovanja. Udruga Progressus može prenijeti osobne podatke o vama u sve povezane podružnice diljem svijeta. Te podružnice potom mogu osobne podatke o vama prenijeti drugim povezani podružnicama. Neke podružnice mogu biti u zemljama koje ne osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite podataka. Neovisno o tome, sve povezane podružnice dužne su osobne podatke tretirati na način koji je u skladu s ovom izjavom. Da biste dobili dodatne informacije o zaštitnim mjerama koje provodimo pri prekograničnim prijenosima osobnih podataka, obratite nam se služeći se informacijama navedenima u odjeljku „Vaši izbori privatnosti”.

Promjene u našoj Izjavi o privatnosti

Redovito provjeravajte našu Izjavu o privatnosti jer povremeno možemo mijenjati ili ažurirati dijelove ovih Pravila o zaštiti podataka, što podliježe svim primjenjivim zahtjevima za suglasnost. Sve promjene pravodobno će biti objavljene na ovoj stranici, zajedno s novim datumom stupanja na snagu koji će biti vidljiv na vrhu ove stranice.

Pravila o privatnosti na internetu

U ovoj Izjavi o privatnosti na internetu („Pravila o zaštiti privatnosti”) objašnjava se kako se služimo osobnim podacima navedenima na našim mrežnim stranicama, mobilnim stranicama, mobilnim aplikacijama i ostalim digitalnim uslugama i proizvodima koje kontrolira Udruga Progressus, a koje su povezane s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti (kolektivno: „stranice www.progressus.hr”). Udruga Progressus ima funkciju voditelja obrade osobnih podataka u skladu s nadležnim zakonom. Ova Izjava o privatnosti ne primjenjuje se na stranice www.progressus.hr koje nisu povezane s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili s mrežnim stranicama trećih strana.

Vrste informacija koje prikupljamo u mreži

U ovom su odjeljku opisane vrste osobnih podataka koje možemo prikupljati dok upotrebljavate stranice www.progressus.hr te one uključuju i informacije koje vi navodite i informacije koje prikupljamo automatski kada upotrebljavate stranice www.progressus.hr. U svrhu ove Izjave o privatnosti „osobni podaci” jesu informacije koje vas identificiraju ili koje se mogu razumno iskoristiti kako bi vas se identificiralo. Primjeri osobnih podataka uključuju ime, adresu, telefonski broj i adresu e-pošte.

Informacije koje navodite

Ne morate se registrirati za uslugu ili program kako biste primali veliki dio informacija dostupnih putem stranica www.progressus.hrNo neki naši sadržaji dostupni su samo registriranim ili identificiranim korisnicima te ćete morati otvoriti profil ili navesti specifične informacije o sebi kako bismo vam mogli pružiti uslugu.

Osnovni podaci koje pružate posjetom stranica Udruga Progressus

Udruga Progressus prikuplja osobne informacije koje pružate na stranicama www.progressus.hr, primjerice, kada kupujete proizvod, da biste dobili marketinške proizvode i informacije, kontaktirali s korisničkom službom Udruga Progressus ili odgovorili na upitnike ili ankete Udruga Progressus One mogu uključivati:

• kontaktne informacije poput vašeg imena, adrese, telefonskog broja ili adrese e-pošte
• registracijske informacije poput vašeg korisničkog imena i lozinke
• informacije o zaposlenju, obrazovanju i ostale popratne informacije kada se raspitujete o zaposlenju u društvu Udruga Progressus
• informacije o plaćanju (kao što su informacije o banki, broj kartice za plaćanje, datum kada kartica istječe, adresa za dostavu i adresa za naplatu)
• sadržaj koji vi možete navesti (primjerice, pri popunjavanju našeg Internetskog obrasca za kontakt ili pri slanju drugih podataka).

Osobni podaci koje dijelite tijekom ostalih interakcija na stranici www.progressus.hr

Možete se obratiti Udruzi Progressus kako biste postavili pitanja, raspravili o svojim dvojbama ili prijavili probleme s našim proizvodima. Ako komunicirate s Udrugom Progressus ili od nje zatražite informacije, možda ćete trebati navesti svoje kontaktne informacije kao i sve osobne podatke koji su važni za vaš zahtjev.

Informacije koje se mogu automatski prikupljati

Kada upotrebljavate stranice www.progressus.hr, također možemo automatski prikupljati određene informacije o upotrebi te o uređaju, kao što je opisano u nastavku.

Kada posjećujete stranice www.progressus.hr, možemo zabilježiti adresu internetskog protokola („IP”) vašeg računala ili drugog elektroničkog uređaja. IP adresa identificira elektronički uređaj koji upotrebljavate za pristup stranicama, što nam omogućuje da komuniciramo s vašim računalom dok pretražujete stranice www.progressus.hr i prilagođavate sadržaj svojim potrebama.

Kolačići i ostale tehnologije praćenja

Informacije o vašoj upotrebi stranica www.progressus.hr prikupljamo i tehnologijama praćenja kao što su kolačići i web-pratilice. „Kolačić” je jedinstveni numerički kod koji se prenosi na vaše računalo radi praćenja vaših interesa i preferencija te kako bi vas se prepoznalo kao posjetitelja koji se vraća. „Web-pratilica” transparentna je grafička slika postavljena na mrežnu stranicu, e-poštu ili oglas koja omogućuje praćenje stvari kao što su aktivnost korisnika i promet stranice. Ove tehnologije pomažu u pamćenju vaših preferencija i omogućuju nam da vam pružimo sadržaj i značajke koji će vas vjerojatno najviše zanimati na temelju analize podataka o klikovima koja pokazuje vaše prethodne aktivnosti na stranicama www.progressus.hr. U oglašavanju upotrebljavamo servis Google Display Advertising (odnosno njegove usluge Retargeting with Google Analytics, Google Display Network Impression Reporting, DoubleClick Campaign Manager integration i Google Analytics Demographics i Interest Reporting) kako bismo (1) vam pokazali svoje oglase na drugim mrežnim stranicama na temelju vaših prijašnjih posjeta stranicama www.progressus.hr i (2) bolje razumjeli dojmove koje ostavljaju naši oglasi te upotrebu oglašivačkih servisa. Kad je riječ o usluzi Google Analytics Demographics and Interest Reporting, možemo se poslužiti podacima iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podacima publike treće strane (kao što su dob, spol i interesi) uz servis Google Analytics kako bismo razumjeli i poboljšali svoje marketinške kampanje i sadržaj stranice.

Dio našeg internetskog oglašavanja odvija se putem servisa Google Display Advertising. U sklopu tog programa upotrebljavamo značajke servisa Google Analytics kao što je Retargeting. U vezi s tom značajkom i ostalim značajkama koje nude oglašivačke mreže, mi i operateri oglašivačkih mreža, uključujući Google, možemo upotrebljavati kolačiće treće strane (kao što je DoubleClick kolačić), a u nekim slučajevima i kolačiće prve strane (kao što je Google Analytics kolačić), da bismo informirali, optimizirali i nudili oglase diljem interneta na temelju prethodnih posjeta korisnika stranicama www.progressus.hr. Kada posjetite stranice www.progressus.hr, možemo vam pokazati i oglase naših podružnica.

Servis Google Ads možete isključiti tako da odete na stranicu http://www.google.com/ads/preferences. Ako ne želite da se servis Google Analytics koristi vašim podacima, u svoj preglednik možete instalirati dodatak kojim isključujete Google Analytics. Dodatak možete preuzeti na stranici za isključivanje servisa Google Analytics. Ova stranica www.progressus.hrnije osmišljena da bi odgovarala na signale o nepraćenju koje dobiva iz preglednika.

Više o kolačićima i ostalim tehnologijama praćenja, uključujući način kako ih onemogućiti, možete saznati posjetite li stranicu http://www.allaboutcookies.org/. Imajte na umu da su neki kolačići ključni za funkcioniranje naših stranica te će njihovo brisanje ili onemogućavanje smanjiti funkcionalnost stranice.

Praćenje mobilnog uređaja

Neke stranice www.progressus.hr dostupne su i kao mobilne aplikacije ili mobilne stranice koje možete upotrebljavati na svojem mobilnom uređaju. Ako se za pristup stranicama www.progressus.hr i njihovu upotrebu služite mobilnim uređajem, uz prethodno pisane informacije, možemo prikupljati i sljedeće informacije specifične za mobilni uređaj: identifikacijski broj uređaja ili reklame, vrstu uređaja, vrstu hardvera, adresu kontrole pristupa mediju („MAC”), međunarodni identitet mobilne opreme („IMEI”), verziju vašeg mobilnog operativnog sustava, platformu koju upotrebljavate za pristup stranici www.progressus.hrili za njezino preuzimanje (npr. Apple, Google, Amazon, Windows), informacije o lokaciji i informacije o upotrebi za vaš uređaj i vašu upotrebu stranica www.progressus.hr.

Informacije prikupljene iz drugih izvora

Informacije o vama možemo kombinirati tako da informacije zabilježene pri posjetu jednoj stranici www.progressus.hr kombiniramo s informacijama zabilježenima pri posjetima drugim stranicama www.progressus.hr Također možemo kombinirati informacije o vama koje su prikupljene na stranicama www.progressus.hr s informacijama koje smo prikupili izvan mreže kao i s informacijama koje smo dobili od trećih strana.

Kako se koristimo vašim informacijama

Vašim se osobnim podacima koristimo kako bismo vam pružili proizvode i usluge koje zatražite, komunicirali s vama, poboljšali vaše iskustvo na stranicama www.progressus.hr, općenito unaprijedili svoje proizvode i usluge te ostale poslovne svrhe. Te upotrebe također mogu uključivati bilježenje, organizaciju, strukturiranje, pohranu, prilagodbu ili izmjenu, pronalaženje, obavljanje uvida, uporabu, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje osobnih podataka. Osobni podaci koje prikupimo o vama mogu biti pohranjeni pet godina od naše zadnje interakcije s vama, nakon čega će se podaci arhivirati samo onoliko dugo koliko je to razumno potrebno u prethodno navedene svrhe, u skladu s nadležnim zakonima.

Pružanje proizvoda i usluga koje zatražite

Ako odaberete kupiti naš proizvod ili primati našu uslugu, osobnim podacima koje pružite putem stranica www.progressus.hrkoristimo se da bismo upravljali vašim narudžbama i računima, obrađivali plaćanja, odgovarali na vaša pitanja, pružali vam tražene usluge i ponudili optimalno korisničko iskustvo.

Marketing

Od Udruge Progressus i njegovih podružnica također možete primati marketinške informacije, primjerice ponude o proizvodima ili uslugama povezanima s Udrugom Progressus, pozive da sudjelujete u anketama o našim proizvodima ili obavijesti o posebnim promocijama. U takvim ćemo se slučajevima koristiti vašim kontaktnim i ostalim osobnim podacima kako bismo vam slali marketinške informacije.

Iskustva prilagođena korisniku

Osobni podaci koje navedete mogu se upotrijebiti za stvaranje ponuda, informacija ili usluga prilagođenih korisniku, odnosno osmišljenih prema vašim interesima i preferencijama. Također se možemo koristiti IP adresom i podacima koje automatski dobivamo s pomoću kolačića ili sličnih tehnologija praćenja da bismo stranice www.progressus.hr učinili jednostavnijima za upotrebu i snalaženje kao i da bismo personalizirali sadržaj na stranicama www.progressus.hr predviđajući koje bi vas informacije i usluge mogle zanimati.

Unaprjeđenje poslovanja i proizvoda

Udruga Progressus analizira informacije koje ste pružili kako bi utvrdio nove činjenice koje mu mogu pomoći da bolje razumije potrebe korisnika te da poboljša, razvije i ocijeni proizvode, usluge, materijale i programe. U navedene svrhe Udruga Progressus ne koristi se informacijama koje vas mogu izravno identificirati.

Analitika i unaprjeđenje stranice

Informacije koje ste pružili i informacije o vašoj upotrebi stranica www.progressus.hrkoje automatski prikupljamo možemo iskoristiti u praćenju korisničkih uzoraka prometa i preferencija radi unaprjeđenja, analize i optimizacije stranice.

Pravni temelj za obradu

U skladu s europskim zakonima o zaštiti podataka, Udruga Progressus mora imati pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka. Pravni temelj koji se primjenjuje u pojedinom slučaju ovisit će o tome u koju od određenih, prethodno opisanih, svrha Udruga Progressus obrađuje vaše osobne podatke:

• U određenim slučajevima Udruga Progressus može zatražiti vašu privolu za prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka. Ako odlučite dati svoju privolu, kasnije je možete povući tako da nam se obratite na način opisan u odjeljku „Vaši izbori privatnosti”. Imajte na umu da povlačenje privole neće utjecati na obradu koja je već izvršena.
• U nekim slučajevima obrada vaših osobnih podataka može biti nužna ako bi sve bilo u skladu s nadležnim zakonom ili uredbom, ili radi provedbe ugovora kojemu podliježete. Možda nećete moći odustati od te obrade ili bi vaš izbor da odustanete mogao utjecati na našu sposobnost izvođenja ugovornih obveza na koje smo se obvezali prema vama.
• U još nekim slučajevima Udruga Progressus može obrađivati vaše osobne podatke na temelju legitimnih interesa Udruga Progressus da vas obavještava o našim proizvodima i uslugama te o znanstvenim istraživanjima i mogućnostima edukacije. Imate pravo odustati od svake takve obrade vaših osobnih podataka. To možete učiniti tako da nam se obratite na način opisan u odjeljku „Vaši izbori privatnosti”.

Informacije koje dijelimo

Vaše osobne podatke dijelimo samo s trećim stranama kako je opisano u nastavku. Osobne podatke ne prodajemo i ne dajemo u najam trećim stranama za njihove vlastite marketinške potrebe.

Oglašavanje treće strane i internetsko bihevioralno oglašavanje

Na mrežnim stranicama i mobilnim servisima trećih strana možda ćete dobiti internetske oglase za proizvode i usluge Udruga Progressus koji su prilagođeni vama, primjerice, na temelju informacija koje navedete na mrežnoj stranici www.progressus.hr ili na mrežnoj stranici treće strane koje posjećujete ili na temelju vaše aktivnosti pregledavanja, kupovina ili interesa. Takve vrste korisniku prilagođenih internetskih reklama mogu potjecati iz nekoliko izvora, primjerice:

• Informacije koje vas ne identificiraju, a koje smo dobili iz kolačića i ostalih tehnologija praćenja na našim stranicama www.progressus.hrmožemo podijeliti sa svojim pružateljima oglašivačkih usluga.
• Neke stranice www.progressus.hr sudjeluju u internetskom bihevioralnom oglašavanju (koje se ponekad naziva i oglašavanje retargetiranjem ili oglašavanje temeljeno na interesima). Te stranice možete identificirati s pomoću poveznice „Advertising Choices” (Oglašavačke mogućnosti) u podnožju. Partneri u našoj oglašivačkoj mreži mogu staviti kolačiće na naše stranice www.progressus.hr i na druge internetske stranice trećih strana i koristiti se njima da bi prikupljali informacije o vašim aktivnostima kako bi vam ponudili internetske reklame utemeljene na vašim interesima. Kada dobijete internetsku bihevioralnu reklamu Udruga Progressus, vidjet ćete ikonu „Add Choices” (Oglašivačke mogućnosti). Kliknete li na tu ikonu ili poveznicu, to će vas preusmjeriti na internetsku stranicu na kojoj možete upravljati upotrebom podataka o vašoj povijesti pregledavanja koja se upotrebljava za slanje internetskih bihevioralnih oglasa ili možete onemogućiti takvu upotrebu. Ako je onemogućite, i dalje ćete moći vidjet oglase na internetu, uključujući oglase Udruga Progressus koji su utemeljeni na drugim informacijama (npr. temelje se na sadržaju stranice koju pregledavate umjesto na vašim prethodnim klikovima). U nekim slučajevima ti oglašivači treće strane i dalje mogu prikupljati podatke o vašoj aktivnosti pregledavanja, ali te podatke neće upotrebljavati kako bi vam nudili reklame temeljene na vašim prošlim pregledavanjima interneta.
• Neki internetski preglednici mogu internetskim stranicama s kojima preglednik komunicira odašiljati signale o nepraćenju. Na dan kad je ova Izjava o privatnosti stupila na snagu još nije utvrđen industrijski standard o tome kako odgovoriti na te signale. Stoga Udruga Progressus trenutačno ne odgovara na te signale. Kao što je prethodno navedeno, oglašivače koji se koriste vašom povijesti pregledavanja da bi vam ponudili internetske bihevioralne reklame možete onemogućiti tako da posjetite oglašivačke mogućnosti.

Podružnice, prodavači i dobavljači

Surađujemo s dobavljačima i podružnicama. Pomažu nam u poslovanju i u utvrđivanju tko nužno mora imati pristup vašim osobnim podacima tijekom pružanja usluga Društvu UDRUGA PROGRESSUS Te strane nećemo ovlastiti za upotrebu vaših osobnih podataka ni u koju svrhu koja nije povezana s poslovanjem Udruga Progressus i s njime povezanih podružnica. Također ne dijelimo osobne podatke iz zemalja koje zahtijevaju privolu, osim ako je prije dijeljenja s povezanim podružnicama dobivena privola. Od njih zahtijevamo da vaše osobne podatke obrađuju u skladu s ovom Izjavom o privatnosti.

Stranice udruženih brendova

Možemo sklapati partnerstva s drugim društvima kako bismo vam pružili sadržaj ili usluge na zajedničkom temelju udruženih brendova. Na stranici udruženih brendova na zaslonu će biti prikazani i logotip Udruga Progressus i logotip partnera udruženog brenda. Trebali biste pročitati Pravila o zaštiti privatnosti svakog od naših udruženih partnera jer se u nekim aspektima mogu razlikovati od naših Pravila o zaštiti privatnosti. Čitanje tih pravila pomoći će vam u donošenju informirane odluke o tome hoćete li na toj stranici ostaviti svoje informacije.

Izvješća o proizvodima

Ako se obratite društvu Udruga Progressus u pogledu svojeg iskustva upotrebe nekog od naših proizvoda, možemo se koristiti informacijama koje navedete pri predaji izvješća imenovanom vladinom regulatornom tijelu, kako nam je propisano zakonom.

Zakonska prava i obveze

U određenim ograničenim okolnostima Udruga Progressus trebat će otkriti vaše osobne podatke kako bismo poštivali zakonsku obvezu ili zahtjev, primjerice kako bismo poštivali obveze izvješćivanja vladinih regulatornih tijela o sigurnosti naših proizvoda ili u vezi s prodajom ili prijenosom jedne naše proizvodne linije ili odjela ili više njih, što uključuje usluge pružene putem jedne stranice www.progressus.hr ili više njih. U takvim ćemo slučajevima poduzeti potrebne mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke u mjeri u kojoj je to moguće. Također zadržavamo pravo korištenja osobnim podacima u svrhu ispitivanja i kaznenog progona korisnika koji se ne pridržavaju naših pravila ili koji se ponašaju na nelegalna ili štetan način prema drugima ili prema tuđoj imovini.

Promjena u organizaciji

U slučaju da Udruga Progressus odluči reorganizirati naše ili se povući iz njega prodajom, udruživanjem ili akvizicijom, Udruga Progressus može podijeliti osobne podatke o vama sa stvarnim ili mogućim kupcima. Od svih stvarnih ili mogućih kupaca zahtijevat ćemo da se prema tim osobnim podacima odnose na način koji je u skladu s ovom izjavom.

Zaštita privatnosti djece

Udruga Progressus na svojim stranicama svjesno ne prikuplja ili ne upotrebljava osobne podatke izravno od djece (Udruga Progressus „djecu” definira kao maloljetne osobe mlađe od 18) godina. Ne dopuštamo svjesno djeci da naručuju naše proizvode da komuniciraju s nama ili da se koriste bilo kojom od naših internetskih usluga. Ako ste roditelj i saznali ste da nam je vaše dijete dalo informacije, obratite nam se na neki od načina navedenih u nastavku te ćemo zajedno s vama riješiti nastali problem.

Vaši izbori privatnosti

Imate pravo dobiti na uvid te dobiti primjerak osobnih podataka o vama koje zadržavamo te imate pravo tražiti od nas da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama. Imate pravo primiti podatke koje ste nam pružili u strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade. Također možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ili ograničavanje njihove obrade te imate pravo prigovora na obradu osobnih podataka o sebi. Da biste zatražili pristup osobnim podacima o sebi, istaknuli što vas brine, uložili pritužbu ili zahtjev za ispravkom, ili kako biste odustali od određenih programa, obratite se našem Uredu za pitanja privatnosti klikom na poveznicu Kontakt na stranici www.progressus.hr koju upotrebljavate, upotrebom kontaktnih informacija u mobilnoj aplikaciji koju upotrebljavate ili slanjem e-poruke na adresu info@progressus.hr

Odgovornost nadležnog tijela za zaštitu podataka u Hrvatskoj jest osigurati da se u zemlji Hrvatskoj pridržava zakona o privatnosti. Za više informacija o svojim pravima na privatnost ili ako ne možete riješiti problem izravno s nama te želite uložiti pritužbu, obratite se na: info@progressus.hr U svakoj komunikaciji s nama obavezno navedite svoju adresu e-pošte, adresu internetske stranice, mobilnu aplikaciju i/ili određeni proizvod kojemu ste dali svoje osobne podatke kao i detaljno objašnjenje svojeg zahtjeva. Ako biste željeli izbrisati, izmijeniti ili ispraviti svoje osobne podatke te nam se obraćate e-poštom, u predmetno polje e-poruke unesite izraz „Zahtjev za brisanjem“ ili izraz „Zahtjev za izmjenom/ispravkom“. Pravodobno ćemo odgovoriti na sve razumne zahtjeve te ćemo možda morati dodatno potvrditi vaš identitet kako bismo obradili određene zahtjeve.
Imate pravo na pristup Vašim osobnim podacima, pravo na brisanje Vaših osobnih podataka, pravo na ispravak podataka i ograničenje obrade, pravo na prigovor i pravo na prenosivost podataka. Ako se obrada temelji na privoli, imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu.
Kontakt osoba kojoj se možete obratiti pisano ili usmeno radi ostvarivanja Vaših prava je Katarina Sović na mail info@progressus.hr ili pismeno na adresu:
Udruga Progressus
Sveti Duh 174
10 000 Zagreb.

Sigurnost podataka

Udruga Progressus provodi razumne tehničke, administrativne i fizičke kontrole kako bi zaštitio sve osobne podatke prikupljene putem stranica www.progressus.hr. Međutim, uvijek postoji doza rizika da bi neovlaštena treća strana mogla presresti internetski prijenos ili da će netko pronaći način kako omesti naše sigurnosne sustave. Molimo vas da budete iznimno oprezni pri slanju osobnih podataka internetom, a posebice informacije povezane s financijama. Udruga Progressus ne jamči da neovlaštene treće strane neće imati pristup vašim osobnim podacima. Stoga pri slanju osobnih podataka stranicama www.progressus.hr morate odvagnuti i koristi i rizike.

Stranice treće strane i dodaci za društvene mreže

Ova Izjava o privatnosti ne primjenjuje se na stranice www.progressus.hr koje nisu povezane s ovom Izjavom o privatnosti ili s mrežnim stranicama trećih strana na koje se mogu povezivati stranice. Stranice www.progressus.hr mogu se koristiti dodacima za društvene mreže (npr. gumb „Sviđa mi se” na Facebooku, gumb „Podijeli na Twitteru”) kako bi vam omogućile jednostavno dijeljenje informacija s drugima. Kada posjetite stranice www.progressus.hr, operater dodataka za društvene mreže na vaše računalo ili drugi elektronički uređaj može postaviti kolačić koji tom operateru omogućuje da prepozna pojedince koji su prethodno posjetili našu stranicu. Ako ste prijavljeni na društvenu mrežu (npr. Facebook, Twitter) dok pregledavate našu stranicu, dodatak za društvene mreže omogućuje toj društvenoj mreži da prima informacije o tome da ste posjetili našu stranicu Udruga Progressus Dodatak za društvene mreže također omogućuje društvenoj mreži da dijeli informacije o vašim aktivnostima na našoj stranici www.progressus.hr s ostalim korisnicima društvene mreže. Tim postavkama dijeljenja upravlja društvena mreža, a za njih je nadležna njihova Pravila o zaštiti privatnosti.

Promjene u našim Pravilima o zaštiti privatnosti

Osobne podatke upotrebljavat ćemo samo na način opisan u ovim važećim Pravilima o zaštiti privatnosti kada su informacije prikupljene od vas ili kada ste ih vi odobrili. Međutim, zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku promijeniti uvjete ovih Pravila o zaštiti privatnosti, što ovisi i o svim primjenjivim zahtjevima za odobrenje. Sve promjene Pravila o zaštiti privatnosti bit će objavljene na ovoj stranici, zajedno s novim danom stupanja na snagu. Udruga Progressus savjetuje vas da redovito provjeravate je li došlo do kakvih promjena Pravila o zaštiti privatnosti. Sa svim osobnim podacima koje se prikupe na temelju vaše kontinuirane upotrebe stranica www.progressus.hrpostupat će se u skladu s trenutačno objavljenim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Dodatni jezik za internetske Uvjete upotrebe
Privatnost i sigurnost

Udruga Progressus poštuje vašu privatnost, cijeni naš odnos te je predan čuvanju vaše privatnosti. Shvaćamo koliko je našim klijentima i posjetiteljima stranica www.progressus.hr važna privatnost. Osobne podatke koji pojedinca mogu osobno identificirati upotrebljavamo pridržavajući se naših Pravila o zaštiti privatnosti. Pristupanjem internetskim stranicama www.progressus.hr i njihovom upotrebom pristajete na to da budete obvezani tim Pravilima o zaštiti privatnosti. Shvaćate i suglasni se da se pri slanju svojih informacija koje vas mogu osobno identificirati internetskim stranicama www.progressus.hr ne može dati apsolutno jamstvo sigurnosti iako Udruga Progressus provodi mjere zaštite kako bi spriječio neovlašteni pristup ili presretanje. U malo vjerojatnom slučaju presretanja ili neovlaštenog pristupa unatoč uloženim naporima, Udruga Progressus ne preuzima odgovornost za takva presretanja ili neovlašteni pristup kao ni za bilo kakvu izravnu, neizravnu, posebnu, slučajnu ili posljedičnu štetu (uključujući izgubljenu dobit) koju pretrpe klijent ili korisnik, čak i kad je društvu Udruga Progressus prethodno savjetovano da postoji mogućnost takvih šteta, Udruga Progressus ne izjavljuje, ni izričito niti implicitno, da su informacije koje navede bilo koji klijent sigurne od presretanja ili neovlaštena pristupa te ne daje nikakva implicitna jamstva o tržišnom jamstvu i prikladnosti za određenu svrhu. Svaki korisnik odgovoran je za povjerljivost svoje lozinke.

Želite nas kontaktirati?

Javite nam se

Scroll to Top

Kontaktirajte nas

Ostavite nam poruku

Ova stranice koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.